Flemming Kjærsdam • 19 maj 2022

Fem softwarehuse finder sammen om løsninger til virtuelt jobmarked

Fem softwarehuse er gået sammen i et fælles samarbejde, JobTech, der skal tilbyde kommunale jobcentre og ledige borgere bedre muligheder for at finde egnede job med digitale løsninger. KMD´s direktør for det kommunale arbejdsmarkedsområde Søren Ladefoged siger, at det er en ny, mere åben kurs, som virksomheden lægger op til i det nye samarbejde med Applikator, Praice, Candeno og Edora

 

Fem specialiserede softwarehuse inden for det virtuelle jobmarked, finder sammen om at åbne deres løsninger til de kommunale jobcentre og støtte borgere, der har brug for et job.

JobTech er et nyt initiativ, der hjælper kommunale jobcentre på et presset jobmarked, hvor der er behov for ledige hænder.

Den leverandør, der leverer de bedste løsninger i fremtiden, er den, der er bedst til at samarbejde og samle leverandører og bygge nye, åbne løsninger. Fremtidens leverandører er ikke dem, der tror, at de kan udvikle alt selv og sætte mur op om løsningerne,” siger Søren Ladefoged, som kalder Jobtech samarbejdet for et markant kursskifte hos KMD.

KMD kommer ind som storebror i samarbejdet og har fagsystemet Momentum med i bagagen. KMD leverer lovmedholdelighed og sagsbehandling. Men nu rykker fagsystemet tættere på de ledige gennem JobTech samarbejdet, der vil være en digital beskæftigelsesindsats, som retter sig mod de målgrupper af ledige, som kan selv. 

Med samarbejdet udvikler KMD, Applikator, Praice, Candeno og Edora snitfladerne på deres software, så det er lettere for jobcentrene at integrere på tværs af løsningerne. Dermed får Jobcentrene mere smidige arbejdsgange på tværs af systemerne, og de ledige borgere, som kan håndtere det digitalt, får en samlet brugeroplevelse, selvom apps og software stammer fra flere leverandører.

Vi tror meget på åbenhed,” fortæller direktør i Candeno, Matias Bøgvad Appel, der aflaster jobrådgivere med software til webinarer og feedback til jobsøgende ved egen skærm.

Teknologien udvikler sig i dag så hurtigt, at der kommer flere nicheløsninger. Det tror vi også kommer til at gælde i forhold til software til beskæftigelsesindsatsen, og derfor går vi sammen om at udvikle softwaren med åbne snitflader, så systemerne lettere kan tale sammen, og borgerne får nogle bedre værktøjer.”

Der er tale om fem specialister inden for softwareløsninger til beskæftigelsesindsatsen, der nu går sammen om at tilbyde jobsøgningsløsninger i samarbejdet JobTech.

Det er vigtigt at påpege, at de borgere, der kan selv, vil få de digitale værktøjer i hænderne. Men de borgere, som lider af sygdom og eller på anden vis er længere væk fra arbejdsmarkedet, de skal også have hjælp i jobcentrene gennem et møde. Her vil vores løsninger hjælpe de kommunale sagsbehandlere med at yde service til de borgene og finde et job, der passer til de borgeres situation,” siger direktør Mads Hedegaard, Edora.

Han understreger, at det er både jobcentrene og de ledige, der får gavn af JobTech. 

JobTechs mission er at understøtte en digital beskæftigelsesindsats,” siger Mads Hedegaard, som står bag Leverandørplatformen, Workforce Planner og den nye JobKON.

Det betyder, at syge, kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere kan få de rigtige værktøjer alt efter deres livs-

situation, og at vi kan tilbyde de stærke borgere, der kan og vil, digital hjælp til at komme videre,” siger Mads Hedegaard.

 

Åben software

“Åbenheden ligger ikke kun i softwaren. Den ligger også i samarbejdsformen,” siger Søren Ladefoged.

I KMD omdanner vi vores fagsystem til en platform, hvor kunder og partnere får lettere adgang til at udvikle funktionalitet i sammenhæng med de lovbestemte arbejdsgange,” fortæller Søren Ladefoged.

”For os er åbenhed ikke bare teknologi, der kan integreres, men også forretningsmodeller, fordi vi kan se, at vi sammen med parterne i JobTech vil kunne tilbyde mere, hurtigere og bedre funktionalitet, end vi ville, hvis vi gjorde det alene.”

 

Gamification af det virtuelle jobunivers

JobTech er et signal om, at private leverandører støtter regeringens og KLs nyligt lancerede visioner om Det Virtuelle Jobunivers, hvor fremtidens ledige får hjælp til at søge job med digitale værktøjer på eksempelvis jobnet.dk udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR):

Vi ved, at langt de fleste kommer hurtigt i job, mens de svage godt kunne bruge mere hjælp. Og her kunne en form for gamification” af den skræddersyede jobrejse være en god metode til at sikre de ledige den rette hjælp,” siger Mads Hedegaard:

Vi kunne udvikle den digitale jobrejse, så aktivitet udløser point, når ledige er til online møder, udfylder cv og ansøger job digitalt. I en periode med et lavt antal point, så kommer jobkonsulenten i spil,” siger Mads Hedegaard.  

 

 

 

Fakta

JobTech-software til jobcentre, a-kasser og borgere

KMD: Fagsystemer til Jobcentre og A-kasser.

Edora: JobKON, Work Force Planner (WFP) Borgerbooking og Leverandørplatformen til borgere i forløb og økonomistyring

Candeno: Jobdatabase og CV Bygger til proaktive ledige

Praice: Jobmatch og Softskill CV, der finder kandidater til job ud fra deres personlighed

Applikator: Sikker og lovlig kommunikation mellem borger og myndighed.