Flemming Kjærsdam • 19 maj 2022

SKI formidler softwareindkøb til det offentlige for milliarder

SKI formidler indkøb af software i det offentlige for milliarder af kroner. Microsoft aftalen 50.49 som 87 kommuner underskrev i marts med Atea, har nu fået genvalg af de fem regioner. En aftale, som Atea skønner, har en værdi på et tre-cifret millionbeløb. Aftalen løber over de næste tre år.

 

Offentlige softwareindkøb tager fra i disse tider. Efterspørgslen stiger og stiger i kølvandet på pandemien.

It-forretningsudvikler Leon Johansen siger, at landets universiteter ligeledes er i udbud på det samme grundlag som kommuner og regioner. Det nye er, at de offentlige myndigheder arbejder tættere sammen. Det stiller dem langt stærkere i forhandlingerne med leverandørerne, og på den måde får de offentlige kunder fordele ud af SKI´s indkøbsaftaler”. 

Når Atea vinder aftalen med de fem regioner, står Atea som den nye store leverandør af Microsoft licenser hos både kommuner og regioner.

 

SKI 02.06 i voldsom vækst

Udover 50.49-kontrakten – som også er kendt som Microsoft aftalen – formidler SKI også indkøb af softwarelicenser kompatibelt med Microsoft og meget anden software til offentlige kunder gennem SKI dynamisk indkøbssystem 02.06.

 

Det er ganske overraskende for os, så stort et gennembrud 02.06 har fået i løbet af et år,” siger Leon Johansen.

For et år siden var der blot fire leverandører på 02.06.

Nu er der over 230 leverandører, og vi forventer at 1. maj i år, runder vi 400 udbud på aftalen. Det er meget store tal i SKI-sammenhæng. Vi forventer også at aftalen vil nå 10 mia. kr. i omsætning i aftalens seksårige levetid”.

Der er også kommuner, som har gennemført egne Microsoft udbud på 02.06, ligesom DR og TV2 gennemfører deres egne udbud. Men man kan også købe og forny mange andre typer af softwareløsninger på 02.06”.

En af de store fordele ved 02.06 er, det er langt nemmere for leverandører at komme på aftalen og for kunder at benytte aftalen, da de ikke skal lave eget EU-udbud. Leon Johansen pointerer, at alle softwareleverandører er velkomne til at søge om optagelse på aftalen.