Flemming Kjærsdam • 26 august 2021

Digitaliseringsmessen er tilbage

På Digitaliseringsmessen21 kan du møde omkring 100 udstillere, ni alliancepartnere og en omfattende række af talere fra i alt fem scener. Det er den 30. september 2021, at dørene slåes op i Odense Congress Centre. Et vældigt stort arrangement – tiderne taget i betragtning. Men it- og digitaliseringscheferne i KITA har altid været omdrejningspunktet i kommunerne til at samle det rigtige hold, når busser kører mænd og kvinder til messe i Odense. Sådan må det også meget gerne være i år.

 

Der er nok at tage fat på for de besøgende. Det er en kæmpestor digital markedsplads. Kommunerne er allerede i fuld gang med at implementere nye digitale infrastrukturløsninger. MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post er ved at blive udviklet, og forberedelsen af implementeringen er i fuld gang. Kom og hør, hvad de nye løsninger kan, og hvordan din egen kommune bedst bliver klar til den nye infrastruktur ved udgangen af november. Alle 98 kommuner har en lokal opgave med at løse dette. KOMBIT, som er en af de ni alliancepartnere, har blandt andet indlæg om dette.

Digitaliseringen er i gang med et sporskifte. Efter i en årrække at have haft fokus på effektiviseringer og gevinster, er der nu fokus på et kvalitetsmæssigt af services rettet ud mod borgerne. KL-direktør Christian Harsløf som åbner Digitaliseringsmessen21 vil tale om den digitale transformation i sin indledning.

 

De kommunale showcases
Der er også et helt område på messen med kommunale showcases. Som besøgende kan du opleve de kommunale showcases, der formidler gode lokale erfaringer. Mød f.eks. Roskilde Kommune med chatbotten Kiri. ”Hej. Jeg hedder Kiri og er kommunens nye chat-robot.”

I Herning Kommune er der startet et projekt med anvendelse af Virtual Reality blandt 20 ældre medborgere, der skal finde ud af om VR kan bruges til at gøre ældre mindre ensomme. De kan opleve virtuelle koncerter og genhøre musik fra deres ungdom eller gå en tur rundt i København, eller hvad de nu kan se. Det er firmaet TakeawalkVR, der leverer teknologien.

“VR er en fed teknologi, når den bliver brugt rigtigt. Vi kan se, at VR kan binde folk sammen,” siger direktør Jesper Roy, TakeawalkVR.

Der er en showcase om det kommunale samarbejde “Den Digitale Hotline” og Odense Kommune, der anvender sensorer, data og kunstig intelligens i arbejdet med en ny digital bydel. 

På messen kan du møde udstillere fra en bred vifte af fagområder bl.a. sundhed og undervisning, data- og cybersikkerhed, dataetik og algortimer og kunstig intelligens. Og der vil være faglige oplæg om disse emner på de fem scener. Kort sagt: her er alt hvad hjertet begærer inden for formidling om digital udvikling og innovation.
 

"Digitaliseringsmessen er vores bedste redskab til at sprede kendskabet og interessen for                      digitalisering i vores organisationer. Vi skal derfor huske ikke kun at sende vores egen afdeling af sted, men også kigge ud på fagområderne og få inviteret dem med. Nu er det to år siden vi sidst mødtes med leverandørerne, så jeg glæder mig til at få fingeren på pulsen, tage dialogerne op igen og få netværket styrket."
Henrik Brix, Favrskov Kommune

 

 Atea:

Boost til digitale sundhedstilbud

”Der har vel næppe været mere fokus på digitale sundhedstilbud i landets kommuner end nu. Coronakrisen har tydeliggjort værdien af vores digitale plejeservices. Midt i en usikker tid er løsninger som fx skærmbesøg via videoforbindelse med til at øge trygheden for både sundhedsmedarbejdere og borgere. Dermed har kommunerne fået en gylden mulighed for at få endnu mere værdi ud af investeringerne i sundhedsteknologi. De digitale sundhedstilbud har - med pandemien som katalysator – fået et boost de fleste it-chefer kun turde drømme om”.

 

Fujitsu:

"På vores stand vil der være en god blanding af kendte og nye services, men der er ingen tvivl om at digital transformation fylder en hel del. Aspekter som cloud transformation, it-sikkerhed, automatisering og selvfølgelig ERP- og ESDH-systemer er bare noget af det du vil kunne hente inspiration omkring på Fujitsu-standen."

 

 

Praktisk info:
Digitaliseringsmessen21 er den 12. gang KL,
Borgerservice Danmark og KITA i samarbejde

gennemfører Digitaliseringsmessen. Deltagerbetalingen på kr. 975 dækker entre og fuld forplejning på dagen.

Messen slår dørene op kl. 9 og de besøgende kan nå at nyde lidt morgenmad inden messen officielt åbnes fra hovedscenen kl. 10. Dagen sluttes af kl 16.30 med en let anretning.