Flemming Kjærsdam • 18 november 2021

ORDBOG om SKYEN

Public Cloud Offentlige cloudmiljøer er den mest almindelige udrulningstype af cloudcomputing. Cloudressourcerne (såsom servere og lager) ejes og drives af en tredjeparts cloudtjenesteudbyder og leveres via internettet. Med et offentligt cloudmiljø ejes og administreres al hardware, software og anden understøttende infrastruktur af cloududbyderen. Microsoft Azure er et eksempel på en offentlig cloud.

 

Private Cloud (f.eks. et lukket miljø hos IBM eller KMD, som baserer sig på cloud-teknologi) Et privat cloudmiljø består af cloudcomputingressourcer, der udelukkende bruges af én virksomhed eller organisation. Den private cloud kan være fysisk placeret i organisationens lokale datacenter, eller den kan være hostet af en udbyder af tredjepartstjenester.

 

Multi Cloud (brugen af flere public cloud platforme på én gang – f.eks. Microsoft og Amazon)

 

Hybrid Cloud (brugen af både public og private cloud på én gang)

Et hybridcloudmiljø er en type cloudcomputing, der kombinerer en infrastruktur i det lokale miljø – eller et privat cloudmiljø – med et offentligt cloudmiljø. Hybridcloudmiljøer gør det muligt at flytte data og programmer mellem de to miljøer.

 

Traditionel IT (lukkede datacentre on-premise – enten hos kunden selv eller hos en leverandør. Men altså ikke baseret på cloud-set-up. Det kan være mainframe eller en klassisk Windows server-opsætning

 

Hybrid IT brugen af lukkede on-premise miljøer kombineret med cloud