Flemming Kjærsdam • 20 maj 2021

TDC godt tilfreds med udfaldet af 5G auktionen

Hos TDC NET er der tilfredshed med udfaldet af auktionen. Samlet set har virksomheden i denne auktion investeret 795 mio. kroner i nye mobilfrekvenser, der nu vil blive brugt til at etablere et endnu stærkere mobilnet med øget kapacitet og hastighed til 5G samt fortsat optimering af 4G-netværket.

 

”Med de nye frekvenser kan vi på den korte bane skrue endnu mere op for kapaciteten og hastigheden i vores landsdækkende 5G-netværk parallelt med, at vi fortsat udvikler og optimerer 4G-netværket i hele landet. Samtidig har vi nu et fundament, der gør, at vi over de næste 20 år fortsat kan styrke vores mobilnet i hele landet til gavn for den nationale digitale infrastruktur. Så vi er meget tilfredse med udfaldet af auktionen. Samtidig er der en fordeling af frekvenser mellem de medvirkende mobilselskaber, der understøtter konkurrencen i markedet, hvilket vi anser for positivt”, siger CEO Andreas Pfisterer, TDC NET.

Auktionen som afsluttede den 22. april har varet over en måned og omfattede fem forskellige frekvensbånd. De tre tilbudsgivere 3, TDC Net og TT-netværket (Telia/Telenor) investerede tilsammen over 2 mia. kr.

TDC købte ind for henholdsvis 800 mio. kr. TT-netværket 740 mio. kr. og 3 for 540 mio. kr.

Ifølge TDC NET vil udfaldet af auktionen forbedre mobilnettet i områder, hvor der i dag er mobilhuller. Selskabet har således påtaget sig en dækningsforpligtelse i 40 udvalgte områder, hvor man i løbet af de kommende år vil etablere en bedre mobiloplevelse til gavn for lokalområdet. Det gælder blandt andet for dele af Skarø, Sejerø og Langeland.

Resultatet forventes samtidig at sætte yderligere skub i udviklingen af 5G i Danmark. Med TDC NET’s nye mobilfrekvenser er fundamentet nu på plads, og mobilbrugere vil kunne se frem til hastigheder på niveau med højhastighedsinternet i en langt større del af landet, herunder også i yderområderne.

For det private og offentlige Danmark er der også for alvor åbnet op for at kunne realisere potentialet af teknologier såsom kunstig intelligens, mobile robotter og virtual reality, der kan bidrage til at optimere arbejdsprocesser, services og løsninger til kunder.

”I december færdiggjorde vi udrulningen af det første landsdækkende 5G-netværk. Det var i sig selv et vigtigt skridt på vejen til at fremtidssikre Danmarks digitale infrastruktur. Med de nye frekvenser er vi klar til at tage næste skridt og øge kapaciteten og hastigheden yderligere, så hele landet hurtigere og i endnu højere grad kan få glæde af 5G-teknologiens mange spændende muligheder”, afslutter Andreas Pfisterer.