Flemming Kjærsdam • 29 august 2024

Norlys overtager 135.000 adresser på fibernet i trekantsområdet

Den danske energi- og telekoncern Norlys har købt EWIIs fibernetudbud og overtager dermed 135.000 adresser i trekantsområdet. Det kommer til at betyde, at Norlys nu kan levere fibernet til over en million adresser i Danmark.

Danmarks største fibernet kan nu føje yderligere 135.000 adresser til dets dækningsområde. EWII og Norlys har underskrevet en aftale om, at Norlys køber EWII’s fibernet, som dækker cirka 135.000 adresser i trekantområdet. Handlen er dog betinget af en endelig godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder.
Med købet af EWII’s fibernet kommer Norlys til at dække over en million adresser med fibernet.
- Det er vigtigt, at vi har den nødvendige skala til at understøtte den fortsatte udvikling af fiberinfrastrukturen i Danmark. Det var blandt andet derfor, vi for to år siden tog to eksterne investorer ind, som bidrager med kapital og vigtig indsigt fra andre europæiske markeder. Købet af EWII’s fibernet er et led i en langsigtet vækstplan og er et perfekt match til vores eksisterende forretning både forretningsmæssigt og geografisk, siger Niels Duedahl, der er koncernchef i Norlys.      
Ifølge Norlys forventer de at Konkurrencemyndighederne træffer afgørelsen om handlen inden årets udgang. Det kan godt tage noget tid, da der er en del aktører, som skal høres i sagen.
Det er EWII´s største frasalg i energiselskabets historie.